Ionut Costea declara: Eximbank-gazda pentru Consiliul de export

EximBank a gazduit la sfarsitul lunii iunie una dintre sedintele Consiliului de export, structura care are ca principale obiective armonizarea strategiilor sectoriale si regionale cu Strategia Nationala de Export.

In cadrul intalnirii, presedintele EximBank Ionut Costea a facut o scurta trecere in revista a activitatii bancii si a punctat faptul ca prin produsele si serviciile oferite EximBank a sustinut anul trecut exporturi de peste un miliard de lei, in crestere cu 129% fata de 2008.

„Anul acesta EximBank va continua sa asigure resursele financiare necesare firmelor pentru depasirea acestei perioade dificile, acordand o atentie deosebita sustinerii exportatorilor actuali precum si a potentialilor exportatori. Ne vom concentra pe acei operatori economici care se pregatesc sa dezvolte capacitati noi pentru a fi competitivi pe pietele externe pe care tind sa patrunda astfel incat sa fie atinse obiectivele stabilite prin Strategia Nationala de Export 2010-2014, la elaborarea careia a participat si EximBank”, a mai spus Ionut Costea.