EximBank se prezinta oamenilor de afaceri din Satu Mare

Bucuresti, 29 martie 2012 – Peste 40 de reprezentanti ai unor societati comerciale care activeaza in zona Satu Mare au participat astazi la o intalnire cu oficialii EximBank care le-au prezentat solutiile financiare specifice pe care banca le pune la dispozitia agentilor economici.

”Zona de nord-vest a tarii este una dintre cele mai dinamice regiuni economice ale tarii,  cu un potential de dezvoltare important. Este unul dintre motivele pentru care EximBank, institutie care se adreseaza exclusiv mediului de afaceri, a participat la aceasta intalnire – pentru a incerca sa identifice impreuna cu antreprenorii locali solutii financiare care sa sustina dezvoltarea afacerilor. Interesul participantilor s-a concentrat in special in zona produselor din categoria garantiilor pe care EximBank le acorda in numele statului, dar si pe compensarea de dobanda – un produs care permite companiilor sa recupereze pana la 50% din dobanda platita la creditele de investitii in lei”, a spus Oana Nuta, purtatorul de cuvant al EximBank.

Avand EximBank drept garant, societatile comerciale isi pot completa necesarul de garantii si au astfel posibilitatea de a accesa de la orice banca comerciala credite, atat pentru capital de lucru, cat si pentru proiecte de investitii. Garantiile se pot acorda pentru toate activitatile economice, nu numai pentru export, si acopera pana la 80% din valoarea creditului. In cadrul intalnirii, reprezentantii EximBank au punctat faptul ca banca ofera produse ale caror costuri se situeaza sub media celor de pe piata.

Reuniunea de la Satu Mare face parte dintr-un proiect mai amplu pe care EximBank il deruleaza si care consta in organizarea de intalniri directe cu reprezentantii mediului de afaceri si cu cei ai bancilor comerciale  din tara pentru prezentarea produselor si serviciilor specifice.

EximBank este o institutie specializata al carui portofoliu de produse, axat pe cele trei directii de actiune – finantare, garantare si asigurare, permite bancii sa sustina activitatea si dezvoltarea exportatorilor, a IMM-urilor si a companiilor ce deruleaza proiecte in domenii prioritare pentru dezvoltarea economiei, in special a celor ce contribuie la absorbtia de fonduri europene.

Companiile interesate de produsele EximBank se pot adresa direct celor 12 unitati teritoriale ale bancii sau pot obtine informatii suplimentare prin intermediul site-ului www.eximbank.ro.