EximBank, in topul bancilor profitabile

Bucuresti, 13 noiembrie 2019 – Cu un profit de 113,5 milioane de lei in 2018, reprezentand cel mai bun rezultat financiar din ultimii noua ani, EximBank a reusit performanta de a intra in topul bancilor profitabile de pe piata locala, potrivit unei analize realizata de Ziarul Financiar.

Castigul cumulat al celor mai profitabile 10 banci de pe piata locala a ajuns anul trecut la  6,64 mld. lei, fiind de 3,5 ori mai mare decat profitul acestor institutii de credit din urma cu un deceniu, in 2009, conform datelor de la Registrul Comertului transmise la solicitarea ZF. Cele 10 banci din top au avut anul trecut profituri cuprinse intre 110 mil. lei si 1,54 mld. lei.

In 2018, EximBank si-a continuat strategia ambitioasa de dezvoltare pe care a urmat-o in ultimii sase ani si a raportat o crestere consistenta a expunerilor, o calitate ridicata a activelor, o majorare a cotei de piata pe segmentul de creditare corporate, precum si un profit record.

Banca a crescut creditarea cu 27% fata de 2017, ajungand la un portofoliu de credite de 4,6 miliarde de lei, lucru care i-a consolidat pozitia pe zona de creditare corporate prin castigarea de cota de piata. Cresterea activelor a propulsat EximBank pe locul 12 in clasamentul bancilor de pe piata locala, cea mai inalta pozitie ocupata pana in prezent.

EximBank se implica activ in sustinerea si promovarea mediului de afaceri romanesc, sprijinind proiectele companiilor locale. Infiintata ca agentie de export, EximBank a urmat un parcurs ce i-a permis sa depaseasca acest statut, pastrandu-si in acelasi timp unicitatea. Banca are astazi capacitatea de a propune un portofoliu de produse si servicii atractiv pentru orice tip de societate comerciala, fie ca este IMM sau companie mare, deruleaza tranzactii internationale, ori se adreseaza numai pietei interne.

Totodata, pentru ca actioneaza ca agent al statului pe piata romaneasca de garantii si asigurari, EximBank este unul dintre canalele prin care fondurile publice, puse la dispozitie de statul roman, se infuzeaza in economia reala, contribuind la cresterea competitivitatii companiilor locale.