IMM INVEST: EximBank sustine continuarea activitatii Rosavis Prod, un business de familie specializat in cresterea pasarilor

EximBank a acordat companiei vasluiene Rosavis Prod, specializata in cresterea pasarilor, o finantare in valoare de patru milioane de lei, in cadrul programului IMM Invest, fonduri care vor sustine derularea activitatii curente a societatii.

Rosavis Prod este un business de familie dezvoltat de Vica si Constantin Mihaila in localitatea Rosiesti, judetul Vaslui. Imediat dupa terminarea facultatii, cei doi au ales sa lucreze in mediul privat si, in 2007, au inceput sa contruiasca o afacere care an de an a crescut constant, pana la venituri de 25,3 milioane de lei la finele anului 2019.

”Ne bucura faptul ca avem oportunitatea de a oferi suport financiar acestei afaceri de familie, care aniverseaza 13 ani de activitate luna aceasta, contribuind la continuarea business-uluilor in acest context economic dificil. Anul acesta, ne-am stabilit ca obiectiv sustinerea intreprinzatorilor pentru depasirea aceastei perioade exceptionale si, de aceea, participam la acest program guvernamental care faciliteaza accesul IMM-urilor la finantare atat prin componenta de garantare, cat si prin cea de ajutor de stat acordat pentru subventionarea dobanzii. Putem astfel sa exploatam in beneficiul antreprenorilor o resursa financiara care le permite sa-si continue planurile, sa mearga mai departe. Pentru ca Romania creste cu ei, Romania creste cu noi!”, a spus Traian Halalai, presedintele executiv al EximBank.

De la infiintare, afacerea Rosavis Prod s-a dezvoltat consistent. Pentru o gestionare mai usoara, societatea a reusit o integrare a activitatii astfel ca, in 2018, a investit intr-o statie de incubare moderna, cu o capacitate de 10 milioane de oua, de la care se obtin cca 8,5 milioane de pui de o zi, destinati atat pietei locale, cat si fermelor proprii care au o capacitate anuala de 2,5 milioane de pui.

Pentru sustinerea statiei de incubatie, a fost infiintata si o ferma de reproductie in care creste un efectiv de 35.000 de reproducatori de rasa grea. In prezent, 90% din cifra de afaceri este realizata din activitatea de crestere a pasarilor, restul provenind din cultura cerealelor si crestere bovinelor de carne (100 de capete). 

”Evenimentele prin care trece omenirea, ne-au aratat ca noi, oamenii, putem renunta la foarte multe lucruri, dar nu si la mancare. De aceea, cred ca este important ca producatorii romani sa fie sprijiniti mai ales ca Romania, in pofida potentialului ei agricol si alimentar, este tributara importurilor. Finantarea EximBank, acordata in cadrul programului IMM Invest, ne permite sa continuam sa ne derulam activitatea in aceste vremuri dificile si consider ca, pentru a putea face fata provocarilor pe termen lung, ar fi bine venite mai multe programe de finantare de acest gen”, a spus Constantin Mihaila, proprietarul Rosavis Prod.

EximBank participa la programul de sustinere a intreprinderilor mici si mijlocii – IMM Invest, derulat de statul roman pentru atenuarea efectelor economice negative ale pandemiei COVID-19.

Prin implicarea in acest program guvernamental, EximBank ofera companiilor posibilitatea de a accesa finantari care sa asigure lichiditatile necesare pentru derularea activitatii curente sau pentru investitii in conditii speciale: zero comisioane aferente creditarii, zero dobanda (in urma incasarii ajutorului de stat) pe o perioada determinata de timp si cu posibilitatea prelungirii, precum si de o structura flexibila de garantare in completarea garantiei de stat.Valoarea maxima a creditelor poate fi de pana la 10 mil. lei pentru investitii si pana la 5 mil. lei pentru capital de lucru.

Pentru detalii informatii@eximbank.ro.