EximBank finanteaza activitatea Glissando, jucator important din industria de inputuri pentru agricultura

Bucuresti,  11 aprilie 2022 –  EximBank a incheiat un acord financiar in valoare de 14,25 milioane de lei cu compania timisoreana Glissando SRL, unul dintre principalii distribuitori de pesticide, ingrasaminte chimice si alte inputuri pentru agricultura, destinat finantarii activitatii curente a societatii.

Pachetul financiar structurat de banca include atat componenta de finantare – care asigura necesarul de lichiditate pentru activitatea de comert si pentru alte cheltuieli curente, cat si de garantare – garantie de stat emisa in cadrul schemei de ajutor de stat COVID-19, dedicata companiilor mari, ce acopera 90% din finantare.

Continuam sa sustinem eforturile antreprenorilor romani de a-si desfasura activitatea in cele mai bune conditii financiare si ne concentram pe structurarea de pachete de finantare care ofera predictibilitate, siguranta si confort in desfasurarea activitatii curente. Avem capacitatea si resursele necesare pentru a propune solutii financiare flexibile si adaptabile, care raspund nevoilor actuale ale companiilor, onorandu-ne angajamentul de sustinere a dezvoltarii mediului de business si, implicit, a economiei romanesti”, a spus Traian Halalai, presedintele executiv al EximBank.

Glissando este o companie cu capital integral romanesc, fondata in Timisoara, in anul 1991, avand ca domeniu principal de activitate comercializarea produselor pentru agricultura si protectia plantelor.  Activitatea companiei a fost afectata de contextul generat de criza sanitara, care a determinat o reducere a creditarii de catre unii furnizori, concomitent cu intarzieri la plata ale clientilor, sistarea activitatii unor parteneri ai companiei, cresterea costurilor cu forta de munca si asigurarea masurilor de protectie. De asemenea, seceta pronuntata din 2020 si productiile diminuate in comparatie cu anii anteriori au influentat predictibilitatea cash flow-ului companiei.

”Ne bucuram sa putem dezvolta parteneriatul pe care il avem cu EximBank, care ne-a sustinut  in demersul nostru anterior de a achizitiona si amenaja o noua hala de servicii si depozitare pentru o noua directie de business – productia unei game de dezinfectanti. Aceasta noua finantare ne va permite sa consolidam capitalul de lucru si sa ne concentram atentia pe extinderea si diversificarea portofoliului de clienti. Provocarile vor continua sa apara, insa vom fi mereu pregatiti sa le oferim clientilor nostri produsele de care au nevoie, pentru obtinerea unor culturi sanatoase fara boli si daunatori”, a spus Ioan Biianu, fondatorul grupului Glissando.

Despre Glissando

Grupul de firme Glissando a luat fiinta in anul 1991, la Timisoara, in capitala Banatului, odata cu fondarea companiei Glissando SRL. De la inceput, domeniul de activitate al societatii a fost comercializarea produselor pentru agricultura si protectia plantelor. Ulterior, prin infiintarea companiei Tellurium Chemical Co SRL in anul 1993, activitatea grupului se dezvolta atat in directia formularii de pesticide si ingrasaminte cat si ambalarea acestor produse. In anul 1998 a fost achizitionata compania Confmet SA, al carei principal domeniu de activitate este realizarea de constructii, contribuind  astfel la dezvoltarea retelei de distributie si stocare a produselor de protectia plantelor, la nivel national prin implicarea in constructia spatiilor destinate activitatilor grupului. Cerintele pietei pentru produse conexe agriculturii, produse din gama hobby, au condus la infiintarea, in anul 2011, a firmei Glissando Garden Center SRL si inaugurarea, in anul 2015, a primului magazin de tip Garden Center din Romania, la Timisoara. In prezent, Glissando Garden Center opereaza doua magazine tip Garden Center: Timisoara si Lovrin. Dezvoltarea organica, fireasca a grupului de firme Glissando, duce la finalizarea in 2015 a primului depozit de cereale, in localitatea Voiteg, judetul Timis, capacitatea acestui depozit vertical fiind de 20.000 tone. In 2018 a fost finalizata constructia unei magazii orizontale cu o capacitate de stocare de 16.000 to, pe aceasta platforma fiind oferite o gama variata de servicii specifice depozitarii cerealelor: depozitare, cantarire, analize specifice, uscare, tarare, incarcare auto si vagoane CFR.  In prezent, compania Glissando, detine o retea nationala de 18 depozite si o retea de peste 50 fitofarmacii, fiind una dintre companiile de top in domeniu.

Despre EximBank

EximBank este o institutie specializata ce se implica activ de 30 de ani in sustinerea si promovarea mediului de afaceri romanesc. Instrumentele sale financiare sunt dedicate exclusiv segmentului corporate si pot fi accesate in conditii avantajoase de orice tip de societate comerciala, fie ca este IMM sau companie mare, deruleaza tranzactii internationale, ori se adreseaza pietei interne. Companiile au la dispozitie si un portofoliu competitiv de produse de trezorerie, cash management, trade finance si factoring, ce intregesc oferta de finantare si garantare. Totodata, pentru ca actioneaza ca agent al statului pe piata de garantii si asigurari, EximBank este unul dintre instrumentele prin care fondurile publice, puse la dispozitie de statul roman, sustin dezvoltarea durabila a economiei.