Cont curent

  • Avantaje
  • Caracteristici
  • Pachete beneficii
  • Contul de plati cu servicii de baza

Avantaje

Poti efectua toate operatiunile bancare de care ai nevoie:

  • incasari/depuneri de numerar in RON sau valuta,
  • transferuri catre conturile deschise la banca noastra sau alte banci din tara sau strainatate, prin intermediul ordinelor de plata in lei si valuta,
  • constituiri si lichidari depozite la termen,
  • operatiuni de schimb valutar (fara comision),
  • depuneri si retrageri de numerar, in functie de necesitatile tale.

In cazul instructiunii de plata in valuta, poti alege una din urmatoarele optiuni in ceea ce priveste modalitatea de plata a comisionului:
“OUR” – toate comisioanele bancare aferente emiterii si procesarii platii (inclusiv comisioanele bancii/bancilor intermediare) sunt suportate de catre Clientul platitor din contul de plati aferent, deschis la banca emitenta;
“BEN” – toate comisioanele bancare (comisionul Bancii platitorului, precum si comisioanele bancii/bancilor intermediare) aferente emiterii si procesarii platii sunt suportate de catre Clientul beneficiar al fondurilor si se retin din suma ordonata;
“SHA” – comisionul Bancii emitente este suportat de Clientul platitor, iar comisionul bancii/bancilor intermediare, precum si comisionul bancii beneficiarului sunt in sarcina Clientului beneficiar si se retin din suma ordonata. Banca intermediara poate retine comisionul aferent din suma ordonata, astfel incat o plata tip SHA devine plata tip BEN la banca intermediara/ beneficiara.
Toate platile in valuta catre statele din Spatiul Economic European – SEE, intr-o moneda apartinand acestor state, se vor procesa intotdeauna cu principiul de comisionare SHARE (SHA).
Platile intracomunitare si interbancare pe teritoriul Romaniei in USD se efectueaza prin banci intermediare din USA care nu sunt supuse reglementarilor UE, astfel ca cele de tip SHA sunt comisionate pe parcurs si la extern, iar suma procesata este diminuata cu comisionul aferent al bancii americane. Platile in USD pot fi ordonate si cu optiunea OUR si nu se comisioneaza la extern de catre banca intermediara americana.

  • Poti atasa un card de debit, si avea acces permanent la banii tai, iar prin serviciul de Internet Banking poti sa verifici disponibilul din cont, sa efectuezi toate operatiunile pe care le doresti, la costuri reduse;
  • Disponibilitatile din conturi sunt garantate de Fondul de Garantare a Depozitelor în Sistemul Bancar din Romania, in limita plafonului de 100.000 EUR în echivalent lei per deponent.

Primesti extrasele de cont pe adresa de email, lunar. Pentru activarea acestei optiuni te asteptam in orice sucursala. Remiterea extrasului este o operatiune fara costuri aferente si devine activa a doua zi dupa depunerea cererii la sucursala. Optand pentru aceasta optiune ai si alte beneficii:

  • Timp castigat – nu te mai deplasezi la banca pentru preluarea extraselor de cont.
  • Gestionare usoara – poti arhiva usor extrasele de cont in format electronic (format .pdf).
  • Confidentialitate asigurata a remiterilor- extrasele se trimit doar la adresele de email specificate.

Caracteristici

Valuta: RON, EUR, USD, CHF, GBP, HUF, JPY.

Bine de stiut

  • contul se deschide cu termen nelimitat si nu exista restrictii de varsta,
  • pentru deschiderea contului este nevoie doar de actul de identitate,
  • nu exista o suma minima necesara,
  • dobanda este variabila,
  • pentru disponibilul din cont, dobanda este de 0% p.a. indiferent de valuta contului,
  • pentru descoperitul de cont curent neautorizat, dobanda penalizatoare este de 35% pe an (0,09% pe zi) pentru conturile in RON si de 20% pe an (0.05% pe zi) pentru conturile in valuta (indiferent de felul valutei),
  • pentru operatiunile derulate prin intermediul contului curent se aplica Lista de Comisioane a Bancii,
  • termenele limita de primire la ghiseu a instructiunilor de plata pot fi consultate pe site,
  • procentele anuale de dobanda standard aplicate conturilor le regasiti pe site.

Pachete beneficii

Alege incasarea salariului in cont si primesti un pachet de beneficii!

Cu un singur comision lunar (in functie de pachetul ales) beneficiezi de:

…. in plus ai ….

  • Acces permanent la disponibilul din cont – comision 0 la retragerile de la orice ATM al bancii;
  • Posibilitatea de a efectua cumparaturi la POS – urile comerciantilor acceptanti – comision 0;
  • Reduceri la produsele de creditare pe durata incasarii salariului prin banca;
  • Dobanda bonificata pentru depozitele la termen in RON constituite in sucursala;
  • Posibilitatea accesarii salariului de la distanta, direct din contul curent, fara utilizarea cardului, prin Internet Banking;
  • Comisioane reduse pentru tranzactiile efectuate prin Internet Banking;
  • Consilier bancar dedicat.

Contul de plati cu servicii de baza

Daca nu ai deja un cont de plati, inclusiv un cont de plati cu servicii de baza, la nicio banca din Romania si esti rezident legal in Uniunea Europeana, poti beneficia acum de un cont de plati de baza, in LEI in conditii de cost adaptate nivelului tau de venit.

Conform prevederilor Legii 258/2017, care introduce contul de plati cu servicii de baza, pentru a beneficia de primul tau produs de cont ai nevoie de documente justificative corespunzatoare nivelului de venit realizat:

I. Clientii vulnerabili din punct de vedere financiar, al caror venit lunar brut sau venitul mediu brut obtinut in ultimele 6 luni, nu depaseste 4,073 lei BRUT: declaratie pe proprie raspundere si documente doveditoare ale venitului brut (adeverinta, talon de pensie, etc.).

II. Clientii nevulnerabili din punct de vedere financiar, al caror venit lunar brut sau venitul mediu brut obtinut in ultimele 6 luni depaseste 4,073 lei BRUT: declaratie pe proprie raspundere.

Urmatoarele servicii sunt oferite gratuit prin contul de plati cu servicii de baza:

Clienti nebancarizati
Clienti Vulnerabili financiar Clienti Nevulnerabili financiar
(a) Deschiderea, administrarea si inchiderea contului;
(b) Depunerea de fonduri intr-un cont de plati
(c) Retragerile la ghiseul bancii sau la orice ATM, national;
(d) Primele 10 operatiuni de plata lunare efectuate de un client, inclusiv platile prin cardul de debit la POS, online, debitari directe, ordine de plata programata;
a) Deschiderea si inchiderea contului;
b) Retragerile de numerar de la ghiseul bancii sau oricare ATM, national si international in Uniunea Europeana;

Puteti atasa un card de debit si serviciul Internet Banking unui cont de plati cu servicii de baza, iar costurile acestor produse si servicii sunt specificate in Lista de Comisioane aplicabile Persoanelor fizice.

Achiziționarea de servicii suplimentare nu este obligatorie pentru a avea acces la un cont de plati cu servicii de baza.

Serviciul de Transfer al Conturilor de plati

Daca vrei sa iti transferi contul de plati de la alta banca la Exim Banca Romaneasca, acum este simplu sa faci transferul apeland la serviciul de mobilitate al conturilor.
Acest serviciu este pus la dispozitie gratuit de catre banca si se poate realiza intre conturi de plati detinute in aceeasi moneda.
Serviciile de plata care se pot transfera sunt mandatele de debitare directa, ordinele de plați programate si/sau incasarile recurente.
Puteti opta si pentru transferul soldulului contului, cu sau fara inchiderea acestuia.

Daca te razgandesti poti anula solicitarea de schimbare a conturilor prin completarea unui formuar ce trebuie depus la banca, in maximum 7 zile lucratoare de la data depunerii formularului de autorizare.

Informare privind comparabilitatea comisioanelor aferente conturilor de plati, schimbarea conturilor de plati si accesul la conturile de plati cu servicii de baza 1

Informare privind comparabilitatea comisioanelor aferente conturilor de plati, schimbarea conturilor de plati si accesul la conturile de plati cu servicii de baza 2