Exim Banca Romaneasca, rebrandingul anului in banking

Bucuresti, 26 aprilie 2023 – Schimbarea denumirii EximBank in Exim Banca Romaneasca a fost desemnata ”Rebrandingul anului” in banking, in cadrul Galei The Brand Excellence Hall of Fame 2023, organizata de publicatia Business Arena Magazine. Dupa finalizarea fuziunii dintre EximBank si Banca Romaneasca, din 10 mai 2023, EximBank isi schimba denumirea in Exim Banca Romaneasca.

Banca a recurs la aceasta schimbare pentru ca, desi in cei peste 30 de ani de activitate EximBank si-a extins considerabil aria de adresabilitate, denumirea a ramas aceeasi. Acum ca a devenit banca universala, era absolut necesara adoptarea unei noi identitati care sa marcheze extinderea adresabilitatii si catre persoanele fizice.

Noua identitate de brand are ca element central fuziunea dintre cele doua banci, valorificand notorietatea celor doua branduri, si include in paleta de culori tricolorul (rosu, galben si albastru) pentru accentuarea “nationalitatii” bancii si promovarea valorilor romanesti.

Exim Banca Romaneasca este o banca universala 100% romaneasca, aflata in top 10 cele mai mari institutii de cre­dit dupa active. Banca ofera clientilor sai, persoane fizice si juridice, o gama larga de produse si servicii de calitate, adaptate nevoilor acestora.

Exim Banca Romaneasca opereaza o retea nationala de distributie de 83 de sucursale si 26 de Centre de Afaceri, acestea din urma fiind dedicate exclusiv companiilor, retea care ii permite sa fie aproape de clientela de retail si corporate si sa implementeze diverse programe de dezvoltare romanesti si europene.

Independent de componentele specifice unei banci universale, Exim Banca Romaneasca continua sa actioneze pe segmentul garantiilor si asigurarilor de stat, conform mandatului primit din partea statului roman.