EximBank sutine proiectele culturale ale Societatii Muzicale

Bucuresti,  22 martie 2016 –  EximBank se alatura organizatiilor preocupate de sustinerea proiectelor culturale si, printr-un parteneriat cu fundatia Societatea Muzicala, va sprijini evenimentele artistice inedite pe care aceasta le propune pentru construirea uneilegaturi solide intre mediul artistic muzical si cel al comunitatii de business.

”Pentru ca EximBank se pozitioneaza ca o organizatie cu o abordare responsabila fata de societate, am acordat mai multa atentie proiectelor menite sa contribuie la dezvoltarea comunitatii, fie ca acestea au vizat educarea si formarea viitorilor consumatori de produse si servicii bancare si ale antreprenorilor, sau oferirea de sprijin pentru proiecte artistice si culturale. Banca a participat inclusiv la programe ce au avut ca obiectiv sustinerea activitatii didactice si de cercetare, dar si laproiecte menite sa promoveze in randul tinerilor un stil de viata sanatos, prin sport. Asadar, noua colaborare se inscrie in strategia de implicare sociala responsabila a EximBanksi ne bucuram ca putem fi alaturi de initiativele Societatii Muzicale de promovare a muzicii clasice, atat prin implicarea unor artisti aflati la inceputul carierei, cat si prin facilitarea accesului publicului la productii de actualitate, de pe scena internationala”, a spus Traian Halalai, presedintele executiv al EximBank.

Primul eveniment derulat in cadrul acestei colaborari a fost concertul ”The World of Ludovico Einaudi and Philip Glass” pe care Angèle Dubeau, una dintre cele mai cunoscute si mai premiate violoniste canadiene, l-a sustinut pe 13 martie 2016, la Ateneul Roman. Concertul Angèle Dubeau, care canta la vioara Stradivarius „Des Rosiers”, inclusa in Patrimoniul National al Canadei, este primul in care s-a interpretat pe o scena romaneasca muzica lui Ludovico Einaudi, dar si a altor mari compozitori contemporani.

”Ne-am propus sa aratam ca si oamenii de business pot sa faca ceva bun pentru muzica clasica, si ca muzicienii pot invata de la ei, nu numai invers. Si ne dorim ca proiectele Societatii Muzicale sa implice tot mai multi actori din business – asa cum a facut si EximBank –  pentru ca numai impreuna putem satisface cererea de produse culturale premium, care este in crestere vizibila, si putem continua sa construim o legatura durabila intremuzica si muzicieni si lumea businessului si reprezentantii ei”, a spus George Butunoiu, fondatorul fundatiei Societatea Muzicala.

Concertele si evenimentele Societatii Muzicale reprezinta deja un reper atat pentru comunitatea melomanilor, cat si pentru cea corporate, pana in prezent, fundatia organizand numeroase concerte private in resedinte si spatii neconventionale, dar si in sali de concert consacrate. Un concert de referinta a fost cel de la Biserica Sfantul Silvestru, unde, pentru prima data, au putut fi vazute si auzite intr-o biserica ortodoxa din Romania un pian de concert, instrumente muzicale si cantareti de opera.

Despre EximBank
EximBank este o institutie specializata care se implica activ in sustinerea si promovarea mediului de afaceri romanesc. Instrumentele sale financiare specifice sunt dedicate exclusiv segmentului corporate si pot fi accesate de orice tip de societate comerciala, fie ca este IMM sau companie mare, deruleaza tranzactii internationale, ori se adreseaza numai pietei interne. Pe parcursul ultimilor trei ani, banca s-a concentrat pe revitalizarea serviciilor bancare complementare si si-a dezvoltat si consolidat portofoliului de produse de trezorerie, cash management, trade finance si factoring, care acum intregesc oferta de finantare, garantare si asigurare.

Despre Societatea Muzicala
Societatea Muzicala este o fundatie care isi propune sa faca legatura intre mediul artistic muzical si cel al oamenilor de afaceri. In acest sens, Societatea Muzicala initiaza sau preia proiecte culturale si le administreaza: concerte private si publice, concursuri locale sau nationale, publicatii, anuare, project management, marketing cultural, consultanta etc. Un alt proiect de succes al fundatiei il reprezinta organizarea de  cursuri de cultura generala muzicala pentru oamenii de business,  cursuri complexe, de nivel academic, grupate in trimestre pe durata unui an, sustinute de profesori de la Universitatea Nationala de Muzica Bucuresti.
Pentru detalii: www.societateamuzicala.ro