Raficon – succesul care depaseste capacitatea unui Big Bag

“Un lucru care nu poate fi reciclat este timpul pierdut”, este partial motto-ul sub care, de aproape 14 ani, Raul Luncasu isi conduce afacerea oferind in acelasi timp solutia ideala pentru completarea ideii care este: Apeleaza la un specialist in ambalaje industriale pentru o solutie rapida!

Fabricarea articolelor de ambalaj din material plastic este specialitatea antreprenorului buzoian care prin firma sa poate oferi solutii rapide si eficiente clientilor sai. Compania infiintata in anul 2001 si care a inceput sa functioneze in productia de mase plastice in anul 2003 se dezvolta acum an de an intr-un ritm semnificativ. Drumul anteprenoriatului a fost dificil, antreprenorul avand nevoie de experinta capatata in strainatate vreme de sase ani de zile in domeniul productiei de ambalaje flexibile pentru a se intoarce in Romania si a infiinta aceasta firma.

Compania s-a dezvoltat initial cu ajutorul resurselor proprii pentru ca ulterior sa apeleze la credite bancare pentru o expansiune mai rapida datorita achizitiei unor utilaje de ultima generatie.

”Obiectivul firmei inca de la infiintare a fost de a produce saci Big Bag (Jumbo Bags) de cea mai inalta calitate pentru sectoare de activitate precum minerit, agricultura sau industria chimica, iar pentru atingerea acestuia ne-am preocupat sa avem cele mai noi tehnologii de productie”, spune proprietarul companiei.

Dorinta de a oferi un portofoliu cat mai variat de produse a determinat antreprenorul sa caute permanent solutii pentru modernizarea fluxului tehnologic si cresterea capacitatii de productie, dar si pentru introducerea in fabricatie a unor produse inovatoare.

Astfel, compania, care isi desfasoara activitatea in zona industriala a Buzaului, s-a specializat in productia de saci industriali tip big bag: big bag ventilat, big bag quadro, meat bag (special conceput pentru transportul carnii) sau sistem big bag pentru deseuri.

Pe langa acestea, compania produce modele proprii, patentate, precum electro big bag – utilizati pentru produsele in vrac cu risc sporit de explozie sau in zone periculoase cu risc de explozie din industria chimica, si liquidtainer – produs pentru transportul lichidelor.

Cu un management modern si produse de calitate, Raficon Trade face deja parte din familia europeana a producatorilor FIBCS, devenind un important exportator de ambalaje industriale in Europa si USA.

La acestea se adauga si o mare flexibilitate in productie. ”Suntem mereu deschisi la sugestii si ascultam cu bucurie ideile clientilor nostri pentru dezvoltarea unor produse noi adaptate cerintelor acestora. Pentru ca atunci cand un container clasic nu da rezultatele scontate, noi putem concepe produse cu aplicabilitate unica, indiferent ca vorbim despre modificarea unui produs deja existent, ori de crearea unuia, cu toate elementele implicate – de la cercetarea si implementarea unor material alternative, dezvoltarea unor noi sisteme de incarcare si descarcare specific noului produs si testarea produsului in laborator”, mai spune oficialul companiei.

Pentru diversificarea activitatii din domeniul plasticelor si folosinta practica a deseurilor de productie, compania a dezvoltat o activitate si din productia de profile compozite. Investitia a demarat in 2011 fiind co-finantata cu fonduri UE in cadrul POSCCE, iar, un an mai tarziu, in colaborare cu o companie germana, Raficon Trade a introdus pe piata romaneasca WoodPlast, un produs inovator in domeniul materialelor de constructii, o imbinare a lemnului (70%) cu plastic (30%). Ambele componente sunt amestecate in procesul de productie la temperaturi si presiuni inalte rezultand un nou material cu proprietati speciale.

Cea mai cunsocuta utilizare a acestui material este realizarea de terase mai ales pentru ca, spre deosebire de terasele lemnoase clasice, lemnul compozit necesita o intetinere minimala, nu are nevoie de tratament chimic si nu va fi vopsit. Pe site-ul firmei ne intamplina un alt motto: ”Bucura-te de timpul petrecut pe terasa ta. Nu ocupandu-te cu intretinerea ei”, este exemplificarea practica pentru ceea ce reprezinta materiale composite de acest gen, spun reprezentantii companiei.

“WoodPlast este un produs dezvoltat de firma noastra, care foloseste cele mai noi tehnologii de productie si bazate pe ultimele descoperiri in materie de aditivi pentru lemn compozit. Produsele sunt testate in laborator pentru a asigura clientilor nostri un produs de nivel inalt, prietenos cu mediul sigur si durabil. Urmatorul argument este legat de durabilitatea produsului nostru. Terasele WoodPlast rezista atacului insectelor si nu putrezesc. Profilele din lemn compozit nu produc aschii si nu crapa. De asemenea, desi profilele compozite de-a lungul timpului isi modifica usor culoarea, ca orice produs lemnos, modificarea nu este asa de evidenta precum cea a lemnului clasic. Este drept ca terasele din lemn compozit sunt mai costisitoare decat lemnul tratat, dar in timp, utilizatorii vor economisi multe costuri de intretinere si timp, devenind astfel mult mai avantajoase decat terasele din lemn traditional”, spune Raul Luncasu.

Compania a crescut constant, cifra de afaceri a companiei triplandu-se in 2016, comparativ cu 2010, pana la 10,6 milioane de lei, iar numarul angajatilor a crescut de la 8, la aproape 60 anul trecut.

”Ne dorim sa continuam sa dezvoltam gama produselor noastre compozite, adaugand noi modele la cele existente, lucru care sa ne permita sa ne consolidam pozitia pe piata locala, cat si la export”, mai spune Raul Luncasu proprietarul firmei.

Mai multe despre Raficon